Quantcast

freeSAT vypne SD verze stanic 29.10.2020. Diváci mají přeladit na HD

| Tisk

logo Společnost M7 Group (Canal+ Luxembourg) provede v nadcházejících týdnech změny v programové nabídce satelitní platformy freeSAT na území České republiky a Slovenska. Místo původních SD verzí programů bude zákazníkům nabízet technicky kvalitnější HD verze. Zákazníci tedy o žádný z programů nepřijdou a naopak získají programy v lepší kvalitě v balíčcích, ve kterých původně nebyly poskytovány.

Klíčovým termínem změn bude čtvrtek 29.10.2020, kdy bude vypnuta většina SD programů freeSATu (vyjma SD stanic ČT), které mají simulcast s HD verzí. Dne 9.11.2020 skončí i SD verze programů České televize.

ČTĚTE TAKÉ:
* freeSAT vypne SD, přejde na HD. Novinky na Skylinku v listopadu
* Zákazníci freeSATu budou přecházet na satelit Astra 3B

Přeladění přijímačů

Pro zákazníky freeSATu v Česku a na Slovensku bude tato změna v distribuci operátora znamenat přeladit programy na svém set top boxu či televizoru se satelitním tunerem na nové parametry, pokud již HD verze stanic nemají naladěny.

Zákazníci se zapůjčeným přijímačem Kaon nebo Humax od provozovatele freeSATu se o přeladění přijímačů na nové parametry nemusejí starat - přístroje si automaticky stáhnou novou kanálovou mapu.

Naladit HD verze programů si mohou zákazníci freeSATu již nyní, neboť jsou již vysílány na parametrech, na kterých budou i po zmíněných datem 29.10., respektive 9.11.2020.


obrázek

▲ Obr č. 1 - freeSAT CZ, přechod z SD na HD (M7)



SD programy, které přejdou na HD

Kterých programů se bude přechod na HD týkat? ČT1, ČT2, ČT24, ČT Sport (**), Nova (**), Nova Cinena (**), Prima (**), Jednotka, Dvojka, Markíza (*), Doma (*), Dajto (*), JOJ (*), JOJ Plus (*), Animal Planet, Nat Geo, Nat Geo Wild, Travel Channel, Nova Sport 1, Eurosport 1, Eurosport 2, Sport 1, Sport 2, Arena Sport 1 a HBO.

(*) není součástí české nabídky
(**) není součástí slovenské nabídky


obrázek

▲ Obr č. 2 - freeSAT SK, přechod z SD na HD (M7)

redakce





Reklama




Vybrané články