Quantcast

Skylink chystá nový kódovací systém Nagra

| Tisk

logo Programy česko-slovenské satelitní platformy Skylink budou v budoucnu zabezpečeny také systémem podmíněného přístupu Nagra MA. Tento systém se objeví i v dalších DTH službách, které provozuje společnost M7 Group (Canal+ Luxembourg).

Skylink v současnosti používá kryptovací systémy Irdeto PI-sys a Viaccess Orca. Tyto dva CA systém v budoucnu doplní o systém společnosti Nagra. Nabízí se tedy otázka, zda chystá nějakou výměnu karet či kódovacího systému. "Žádnou výměnu karet ani kódovacího systému nechystáme," zdůraznil webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformu Skylink provozuje. Systém Nagra bude tedy dalším systémem, který zpřístupní programovou nabídku operátora.

Za zmínku stojí, že i sesterská platforma freeSAT používá také více systémů podmíněného přístupu - dvě Irdeta (CAID 0653 a 0D97), Conax (CAID 0B02) a Nagra MA (CAID 1815). Všechny systémy vhodně doplňují portfolio služeb operátora z pohledu hardware.

obrázek

▲ Obr č. 1 - Rodina sleduje nabídku operátora platformy Skylink (foto: M7 Group)


M7 Group hodlá postupně zavést systém Nagra i na další trhy, na kterých působí - rakouský a německý. V Belgii, Nizozemí, Maďarsku a Rumunsku již systém Nagra používá.



Canal+, majitel M7 Group, vedle systému Viaccess používá souběžně i kryptovací systém Nagra. Snahou tedy bude rozšířit Nagru na všechny trhy, na kterých poskytuje své služby.

"Řešení Nagra poskytují nejvyšší úroveň ochrany obsahu a to je to, co jsme potřebovali k zajištění prémiového obsahu a služeb M7 na řadě set-top-boxů, včetně novějších a starších modelů," uvedl Jérôme Trift ze společnosti CANAL+ International. "Řešení Nagra nám navíc do budoucna poskytne u našich platforem řešení, která dokáží bezproblémově přizpůsobit a zabezpečit obsah v hybridním prostředí satelitu/OTT a byla nejlepší volbou pro splnění těchto požadavků."

redakce





Reklama




Vybrané články