Quantcast

Novinky freeSATu: Viasat History a Explore v nižším balíku. Konec Eurosportů

| Tisk

Dokumentární stanice Viasat History a Viasat Explore jsou dostupné divákům freeSATu v nižším balíčku. Z nabídky operátora budou vyřazeny dokumentární kanály Discovery a sportovní stanice Eurosport.

Viasat Explore a Viasat History v balíčku Medium

Do hlavního multikanálového balíčku Medium satelitní placené televize freeSAT byly přesunuty stanice Viasat History a Viasat Explore. Doposud byly obě stanice dostupné abonentům jen v doplňkovém balíčku Plus.

K této změně došlo již 16. listopadu 2020. Operátor o přesunu stanic do nižšího balíčku informoval až nyní.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Novinky freeSATu (foto: M7)

Konec stanic Eurosport a Discovery na freeSATu

Další změna čeká na zákazníky freeSATu až s koncem roku. Provozovatel freeSATu oznámil, že se doposud nedohodl s americkou společností Discovery na komerčních podmínkách šíření celého portfolia stanic této společnosti. A proto je od 1.1.2021 nebude nabízet.

"K 31. 12. 2020 končí platnost komerční smlouvy s vysílatelem programů Discovery. Dosud nebylo dosaženo dohody na přijatelných komerčních podmínkách, umožňujících prodloužení této smlouvy na další období. Z tohoto důvodu opustí počátkem roku 2021 programovou nabídku freeSAT programy Discovery, TLC, Discovery Science, Animal Planet HD, Travel Channel HD, DTX, Investigation Discovery, Eurosport 1 HD a Eurosport 2 HD," uvedl operátor freeSATu.



Česko-slovenskou satelitní platformu freeSAT, maďarskou UPC Direct a rumunskou Focus Sat, vysílané na satelitech Thor (0,8°W) a Intelsat 10-02 (1°W), vlastní lucemburská mediální skupina M7 Group (Canal+ Luxembourg), která na českém a slovenském trhu provozuje také platformu Skylink na satelitu Astra 3B. Právě na tento satelit budou přecházet zákazníci freeSATu. M7 Group se totiž rozhodla, že DTH službu bude v Česku a na Slovensku poskytovat z jedné orbitální pozice - 23,5°E.

Skylink a další DTH a DTC služby M7 Group vyřadily programy Discovery a Eurosport na konci května 2020.

redakce





Reklama




Vybrané články