Quantcast

Prima Show - nový kanál skupiny Prima má licence

| Tisk

Vzniká v pořadí jedenáctý lineární televizní kanál společnosti FTV Prima. Provozovatel od české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání získal vysílací licenci pro nový projekt s názvem Prima SHOW.

Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém posledním 16. zasedání konaného 14.9.2021 rozhodla o udělení dvou vysílacích licencí společnosti FTV Prima pro nový kanál s názvem Prima SHOW. Jedna licence je určena pro šíření stanice prostřednictvím pozemních vysílačů a druhá skrze zvláštní přenosové systémy (internet). Obě licence platí 12 let.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Sídlo společnosti FTV Prima

Podle licenčních podmínek bude Prima SHOW zaměřena na zábavní pořady mimoevropské produkce. Převažujícími žánry ve vysílání bude reality show a zábavní pořady.

Licence umožňuje vysílat program na území České republiky. Prima SHOW bude vysílat 15 až 24 hodiny denně.



V letošním roce společnost FTV Prima představila již jeden nový kanál - Prima STAR. Tato stanice zahájila vysílání 14. června 2021 a je dostupná v DVB-T2 (multiplex 22) a u některých operátorů placené televize. Program není automaticky zařazen do balíčků operátorů. Provozovatelé televizních služeb se na podmínkách zařazení nové stanice do své nabídky musí dohodnout s vysílatelem FTV Prima na komerčních podmínkách.

FTV Prima aktuálně provozuje již 10 lineárních kanálů - hlavní stanici TV Prima, tentýž program s časovým posunem Prima +1 a tématické programy - mužský Prima COOL, ženský Prima LOVE, dokumentární Prima ZOOM, filmový kanál Prima MAX, krimi stanici Prima KRIMI, zpravodajský kanál CNN Prima NEWS, hvězdný kanál Prima STAR a mezinárodní kanál Prima PLUS, který se vysílá na Slovensku.

redakce





Reklama




Vybrané články