Quantcast

Mezzo na kapacitě M7 Group na Thoru

| Tisk

Lucemburská mediální skupina M7 Group rozšířila programovou nabídku na satelitním systému Thor (0,8°W). Do jednoho z multiplexů přidala hudební televizní stanici Mezzo.

Stanice Mezzo je poskytována ze satelitu Thor 5, v DVB-S multiplexu na kmitočtu 12,265 GHz v kodeku MPEG-2 v SD rozlišení. Příjem je tedy možný na všech typech set top boxů i televizorů. Vysílání je řádně zabezpečeno před neautorizovaným příjmem kryptovacími systémy Irdeto, Conax a Nagra MA, které používají DTH platformy freeSAT (Česká republika, Slovensko), Direct One (Maďarsko) a Focus Sat (Rumunsko). České a slovenské nabídky freeSATu ale programamová novinka není součástí.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Novinky freeSAT (foto: M7 Group)

Stanice Mezzo je určena jako náhrada za program Stingray Classica v maďarské Direct One a rumunské platformě Focus Sat.

Mezzo je tématický televizní kanál zaměřený na klasickou hudbu, jazz a tanec. Představuje světový repertoár v podání umělců a interpretů od legend přes současné hvězdy až po mladé talenty.

Stanice Mezzo je dalším kanálem v portfoliu M7 Group, který cílí na fanoušky vážné hudby. Operátor nabízí také programy Stingray Classica či Stingray C Music TV.

Z těchto programů jsou Mezzo a Stingray Classica dostupné i zákazníkům satelitní platformy Skylink (Astra 3B) a to v HD rozlišení.

technické parametry:


satelit: Thor 5 (0,8°W)
frekvence: 12,265 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28000
FEC: 7/8


norma: DVB-S2
modulace: QPSK

Mezzo.
service ID: 30936
video PID: 2151 (MPEG-2/SD)
audio PID: 2160 (MPEG, francouzsky)
CA systémy: Irdeto (CAID 0D97, 0653), Nagra MA (CAID 1815, 181D), Conax (CAID 0B02)

redakce





Reklama




Vybrané články