Quantcast

Televize Rebel skončí na satelitu

| Tisk

Hudební televize zaměřená na rockové publikum, TV Rebel, ukončí na konci tohoto měsíce svoji distribuci přes satelit Astra. Skončí tím možnost celoevropského bezplatného příjmu tohoto programu.

Špatná zpráva pro satelitní diváky a zejména pro fanoušky rockové hudby - provozovatel televize Rebel, společnost Digital Broadcasting s.r.o., se rozhodl k 31. březnu 2023 ukončit distribuci svého programu na satelitu Astra 3B (23,5°E) v multiplexu lucemburského operátora M7 Group, člena CANAL+, provozovatele česko-slovenských satelitních platforem Skylink a freeSAT.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Rebel TV - archivní záběr z příjmu stanice. Ilustrační foto

Od počátku jsme chtěli televizi REBEL poskytnout co největšímu počtu diváků, proto součástí její distribuce bylo také satelitní vysílání. V posledních letech však sledujeme, že stále větší část diváků dává před satelitem přednost bezplatnému pozemnímu DVB-T2 vysílání a IPTV distribuci, která jim poskytuje nové možnosti a větší funkcionalitu. IP operátoři navíc svým klientům nabízejí televize v rámci svých balíčků spolu s dalšími službami. Navíc pozemní vysílání, které je zdarma v Multiplexu 24 pokrývá téměř 98% populace ČR. Doba se mění a s ní i způsoby, jakými televizi diváci sledují a my se této situaci musíme přizpůsobit a posílit tam, kde vidíme největší potenciál. V současné době pracujeme na tom, aby si nás diváci mohli naladit kromě Multiplexu 24 také u naprosté většiny kabelových a IPTV poskytovatelů. Jako bonus pak pro diváky v letošním roce připravujeme přechod do HD rozlišení,“ sdělil dramaturg TV REBEL Josef Hladký.

Televize Rebel začala vysílat v roce 2013. Program se stal součástí balíčků televizních služeb v pozemním vysílání, na satelitu a u kabelových operátorů. Po téměř deseti letech stanice na satelitu skončí. Podle průzkumu provozovatele sleduje tento program nejvíce diváků prostřednictvím internetových platforem (IPTV/OTT) a jen malé procento z diváků sleduje TV Rebel přes satelit. Proto se provozovatel rozhodl satelitní distribuci programu ukončit.



Stanice bude nadále šířena prostřednictvím pozemních vysílačů v rámci DVB-T2 sítě multiplex 24, kterou provozuje stejná společnost - Digital Broadcasting.

Licenci získal provozovatel stanice na konci roku 2012 pro program pod původním názvem „Pohoda R“. Mělo se původně jednat o program zaměřený na hudbu, lifestyle a zábavu. O několik měsíců později provozovatel požádal o přejmenování projektu na "Rebel" a v další fázi o změnu programových podmínek - na hudební stanici zaměřenou především na audiovizuální záznamy a videoklipy.

redakce





Reklama




Vybrané články