Quantcast

ČTÚ: Všech 9 zájemců o aukci DAB+ splnilo kvalifikační podmínky

| Tisk

Proces výběrového řízení na sítě DAB+ pokračuje. Dne 4. září proběhl akt otevírání obálek a prvotního hodnocení úplnosti žádostí. U několika subjektů bylo vyžádáno dílčí doplňující vysvětlení.

Aukce se po zhodnocení splnění podmínek může zúčastnit všech devět přihlášených subjektů. Samotná aukce je plánována v průběhu října a proběhne ve čtyřech aukčních fázích, ve kterých budou postupně rozděleny aukční bloky mezi účastníky aukce.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Přijímače pro DAB+ (foto: parabola.cz)

Do první fázi aukce budou nabídnuty aukční bloky vhodné pro celoplošné sítě, ve druhé pro sítě pokrývající několik regionů a třetí fáze nabídne aukční bloky umožňující pokrytí pouze jednotlivých regionů. Ve čtvrté fázi aukce budou nabídnuty aukční bloky bez jakýchkoliv omezujících podmínek, které nezíská žádný z účastníků předchozích fází.

Aukční fáze se mohou zúčastnit tyto společnosti:

* Broadcast Services s.r.o.
* Czech Digital Group, a.s.
* Fiera touch s.r.o.
* GG OMIKRON s.r.o.
* Infinity Telecom, s.r.o.


* JOE Media s.r.o.
* PLAY.CZ a.s.
* RTI cz s.r.o.
* TELEKO digital, a.s.

Aktuálně na území České republiky je v provozu jedna digitální rozhlasová síť ve standardu DAB+ (Digital Audio Broadcasting) s celoplošným pokrytím s programy veřejnoprávního Českého rozhlasu (ČRo). V různých částech Česka vedle toho funguje testovací lokální vysílání s programy privátních vysílatelů - jde o sítě společností České Radiokomunikace (ČRa), TELEKO, RTI cz, JOE Media či Digital Broadcasting.

Pro příjem digitálního rozhlasu DAB+ je nutný přijímač s podporou tohoto standardu.

redakce





Reklama




Vybrané články