Quantcast

freeSAT: Na přeladění programů několik týdnů i měsíců

| Tisk

Zákazníci satelitní pay-tv platformy freeSAT, kteří přijímají programovou nabídku ze satelitů Thor si musí vybrané programy naladit z nových vysílacích parametrů. Na přeladění některých stanic mají diváci několik týdnů, jiných programů i několik měsíců.

Společnost M7 Group, člen CANAL+ Group, která satelitní službu provozuje, uvedla v minulém týdnu do provozu dva nové transpondéry s DVB-S2 multiplexy, které obsadila SD a HD programy, zejména pro český a slovenský trh. Vše tedy směřovalo k chystanému přeladění stanic na nové vysílací parametry.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Novinky na satelitní platformě freeSAT CZ/SK (foto: M7 Group)

Nyní provozovatel platformy freeSAT informoval o plánu přesunu stanic na nové dvě frekvence, na kterých je již vysílání plně funkční a diváci mohou většinu stanic přeladit najednou. Manuální přeladění se dotkne jen zákazníkům freeSATu s vlastním přijímačem bez funkce FastScan, ostatním se stanice automaticky načtou z nové kanálové mapy.

Samotné vypínání stanic na starých parametrech bude probíhat ve třech etapách a to 12.1.2024, 8.3.2024 a 13.5.2024.

ČTĚTE TAKÉ:
Majitel freeSATu spustil dva DVB-S2 multiplexy
Programy DocuBox, Eroxx, FightBox, Filmbox Premium HD, Arena Sport 1, CNBC Europe, Bloomberg, Fashion TV, History HD, Story 4 CZ skončí na starých frekvencích 12.1.2024.



Stanice TV8, JOJ Šport HD (pouze freeSAT SK), Sport 2 HD, JimJam je nutné přeladit do 8.3.2024.

Třetí etapa se týká programů Nat Geo Wild HD, CNN Prima News, CS Film, CS Horror, Film+ HD, Filmbox Stars, Jojko (pouze freeSAT SK), LALA, Prima COOL, Prima LOVE, Markiza International (pouze freeSAT CZ), Prima Cool, Prima Love, Prima Krimi (pouze freeSAT CZ), Senzi, Šláger Original, TA3, TV Lux, ČT:D / ČT art (pouze freeSAT CZ), Duna, Filmbox Basic, M4, Paramount Network, Sport 1 HD, TV Paprika, Love Nature HD, KETTO HD (pouze freeSAT SK), RTL Harom HD (pouze freeSAT SK) které skončí na starých frekvencích 13.5.2024.

Jak již bylo uvedeno výše, programy si mohou diváci freeSATu přeladit již dnes, vyhnou se tak problémům po vypnutí stanic na starých frekvencích. Nové parametry najde zájemce v tomto článku.

Nutno podotknout, že dodatečně si budou muset diváci přeladit stanice Nat Geo Wild HD (plánované freq. 11,766 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S), Love Nature HD, RTL Ketto HD, RTL Harom HD (všechny tři jsou v plánu na freq. 12,034 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK). Souběžná distribuce pro tyto stanice zatím nebyla spuštěna. Pravděpodobně se tak stane po vypnutí některých programů v první nebo druhé etapě.

redakce





Reklama




Vybrané články