Quantcast

Skylink: Přeladění Inplus, překlopení do SD

| Tisk

Tématický nelokalizovaný program Inplus mění pro zákazníky česko-slovenské satelitní platformy Skylink vysílací parametry. Zároveň dochází k downgrade rozlišení na SD.

Program Inplus (dříve Insight TV) byl v minulosti nabízen klientům Skylinku ve formátu 4K a HD. Distribuce v Ultra HD rozlišení se přestěhovala ze satelitu Astra na Eutelsat Hot Bird (13°E), to vedlo k vyřazení 4K verze programu z nabídky operátora. Změny v šíření nyní probíhá i v případě HD feedu stanice, která nejspíš na konci roku ukončí distribuci na 19,2°E. K tomuto kroku nespíš dojde s ohledem na spuštění SD distribuce Inplus HD z kapacity společnosti M7 Group, člena skupiny CANAL+.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Skylink v domácnosti (foto: M7 Group)

Inplus bude divákům dostupný i nadále ale místo HD verze bude dostupná SD modulace programu s volitelným anglickým zvukem a německým dabingem. Česká nebo slovenská lokalizace není (a ani nebyla) u této stanice dostupná.

Program je z kapacity M7 Group poskytován i zákazníkům dalších platforem operátora a rovněž i abonentům německé pay-tv platformy Sky Deutschland. Pro klienty platforem M7 Group je určena programová pozice "INPLUS", pro německou Sky virtuální slot "INPLUS." (název s tečkou na konci).

Je nutné upozornit, že program INPLUS je poskytován z pozice 19,2°E. Stanici tak mohou přijímat jen zákazníci, kteří mají přístup k programové nabídce z uvedené pozice. Přeladění přijímače se týká jen klientů, kteří využívají vlastní přístroje. Na přijímačích s funkcí FastScan dojde k automatickému přeladění na novou frekvenci.

O čem je INPLUS

Televizní kanál INPLUS přináší divákům řadu nejlepších reality show, zábavných a dalších sportovních i cestopisných pořadů v moderní formě. INPLUS nabízí především vlastní tvorbu, ve které se zaměřuje na vyprávění skutečných příběhů pro jedinečnou generaci žijící v rychle se měnícím a neustále se vyvíjejícím světě.

nové technické parametry:


satelit: Astra 1L (19,2°E)
frekvence: 12,515 GHz
polarizace: horizontální
SR: 22000
FEC: 5/6


norma: DVB-S
modulace: QPSK

INPLUS
service ID: 4106
video PID: 505 (MPEG-4/SD)
audio PIDy: 145 (MPEG, anglicky), 245 (MPEG, německy)
CA systémy: Irdeto (CAID 0624, 0653), Nagra MA (CAID 1817, 1818, 1819, 181D), Conax (CAID 0B02), Viaccess (CAID 0500, provider ID 051900, 051910)

redakce





Reklama




Vybrané články