Quantcast

TV Óčko a Óčko Star se stěhují do multiplexu M7 Group

| Tisk

České hudební televizní stanice TV Óčko a Óčko Star mění vysílací parametry na satelitu Astra. Obě stanice přecházejí do multiplexu lucemburské mediální skupiny M7 Group, člena skupiny CANAL+, provozovatele česko-slovenské satelitní platformy Skylink.

Obě stanice se objevily na kmitočtu 12,090 GHz s vertikální polarizací. Vysílání je poskytováno MPEG-4 v klasickém SD rozlišení (720x576). Modulace programů je zřejmě downkonvertována z HD rozlišení - na obrazovce se totiž objevuje u loga index "HD". Původní distribuce je bez uvedeného HD indexu. Diváci tak mohou porovnat dvě různé podoby šíření.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Skylink v domácnosti (foto: M7 Group)

Satelitní vysílání obou programů Óčka i na nové frekvenci je poskytováno volně ( FTA) a je tedy dostupné bez jakékoliv přístupové karty a předplatného.

Připomeňme, že obě stanice jsou dostupné zákazníkům ve vysokém rozlišení (HDTV) v rámci internetové (OTT) služby Skylink Live TV, kde se nachází také i další programy z portfolia provozovatele - Óčko Expres.

Hlavní program Óčko se zaměřuje na mladší diváky, kterým nabízí aktuální hity, zatímco Óčko Star nabízí program složený ze starších videoklipů.

technické parametry:


satelit: Astra (23,5°E)
frekvence: 12,090 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29900
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

označení programu: OCKO
service ID: 776
video PID: 3001 (MPEG-4/SD)


audio PID: 3011 (MPEG, česky)
CA systém: žádný (FTA)

označení programu: OCKO STAR
service ID: 777
video PID: 3101 (MPEG-4/SD)
audio PID: 3111 (MPEG, česky)
CA systém: žádný (FTA)

redakce





Reklama




Vybrané články