Quantcast

SPI kanál Europa Cinema bude prémiovým

| redakce | tisk

Nový filmový kanál společnosti SPI pod názvem Europa Cinema bude placeným evropským až světovým prémiovým kanálem. Nová stanice nedávno u české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) získala přes společnost FILM Europe vysílací licenci.

"Chcem mať v prvej faze 100- až 200-tisíc predplatiteľov na úrovni Európy, nie na úrovni Poľska alebo Česka a Slovenska. Čiže celý koncept je postavený vysoko špecializovane a obchodný model je tomu podmienený," popsal portálu mediálne.sk šéf SPI International Ivan Hronec.

Europa Cinema byl měla odstartovat již v roce 2010. Zájem o novou stanici projevili například ve Velké Británii, kde by se mohla objevit v placené nabídce v DVB-T.

Stanice Europa Cinema má vysílat filmy lokalizované do jazyka země, kde bude vysílat. V Česku bude vysílat česky, na Slovensku slovensky. Kanál bude na jednotlivých trzích používat buď dabing nebo titulky.

Na českém a slovenském trhu Europa Cinema zatím konkurenci nemá. Kanál s obdobným zaměřením Zone Europa zatím není lokalizován a vysílá se v Polsku a v Maďarsku. Vstup do ČR a SR ale zvažuje.

SPI již ze svého původního plánu vyřadila projekty Revolution TV a Erox. Nyní počítá se spuštěním několika tématických programů jako Filmbox Family, Action Box, Lady Box (i HD), Muzika CS, Kino CS, Doku CS, Europa Cinema, Filmbox Action HD, Filmbox Classic HD, Fight Classic HD, Fight Box HD a Fashion Box.





Reklama




Vybrané články