Quantcast

TRT spustila stanici TRT Turizm ve Belgesel

| redakce | tiskobrázek k článku: TRT spustila stanici TRT Turizm ve Belgesel

Turecký veřejnoprávní vysílatel TRT (Turkish Radio Television Corporation) spustil novou televizi věnovanou turistice a dokumentárním filmům. Nová stanice je určena k uspokojení zájmu o dokumentárních filmech, které mají podporovat turecké kulturní a přírodní dědictví na celém světě.

Program pod názvem TRT Turizm ve Belgesel je v současnosti dostupný FTA prostřednictvím satelitu Türksat 3A (42°E), prostřednictvím platformy D-Smart (kanálová pozice číslo 129) a brzy i přes Digiturk (kanál č. 90, Eutelsat W3A, 7°E) a přes internet do celého světa.

Stanice TRT Turizm ve Belgesel zahájila ostré vysílání 17. října. Program vysílá 24 hodiny denně 7 dní v týdnu.

TRT spustila stanici TRT Turizm ve Belgesel
▲ TRT spustila stanici TRT Turizm ve Belgesel

TRT Turizm ve Belgesel se snaží být hnací silou pro zlepšení cestovního ruchu, přispívat k dynamice v příslušných odvětvích a ochránit historické dědictví, životní prostřední a kulturu. Dokumentární filmy se budou věnovat sedmi tématům - dějinám, společnosti, vědě a technice, přírodě, sportu, životnímu prostředí, kultuře a umění.

V 9:30 hodin startuje dopolední program s názvem Má vlast s tureckým folklórem, tancem, živou hudbou, rozhovory s hosty ve studiu, aktuální události týkající se cestovního ruchu. Ve 12:00 hodin začíná pásmo dokumentárních filmů, které trvá až do 19:00 hodiny. Jedna osoba, jeden příběh - začíná ve 21:30 hodin program a dokumenty. O víkendech na diváky čeká hudební program a zábava.

Televize TRT Turizm ve Belgesel vysílá na satelitu Türksat 3A (42°E), na kmitočtu 11,096 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 5/6, DVB-S, service ID 23, video PID 1112, audio PID 1113, FTA.

TRT dále připravuje spustit kanály v anglickém a francouzském jazyce. Před startem je také TRT music channel.

zdroj: FTN News





Reklama




Vybrané články