Quantcast

HBO podpořilo celovečerní film Dvojka

| redakce | tisk

Společnost HBO Česka republika vstupuje s roadmovie DVOJKA režiséra Jaroslava Fuita, vůbec poprvé ve své historii na pole celovečerních hraných filmů. Premiéra dramatu DVOJKA se uskuteční 10. prosince v síti kin Palace Cinemas a 20. prosince bude film uveden na HBO.

Novinkou, která zpřístupní film nejširší veřejnosti je kampaň na sociální síti FACEBOOK, jejíž součástí je vytvoření skutečných profilů hlavních postav filmu. Hrdinové filmu tak budou prožívat své osudy i před a po příběhu, který se odehrává na plátně.

Film Dvojka s podtitulem Roadmovie ve třech líčí vztah Michala (Jakub Wagner) a Veroniky (Kristýna Fuitová - Nováková), který po pěti letech dospěl na rozcestí. Zatímco on už v mysli plánuje děti a rodinu, ona cítí, že ještě nic nezažila, a chce se bavit. Žijí vedle sebe, aniž by spolu skutečně existovali. Pod tlakem hádek a strachu z rozchodu vymyslí Michal pro Veroniku dovolenou. Od začátku je ale všechno jinak, než si to pečlivý Michal připravil. Cesta po Skandinávii vystavuje jejich soužití nečekaným zkouškám. Tu nejvážnější předznamená setkání dvojice s potulným dobrodruhem Šimonem (David Máj).

"Dokumenty byly prvním krokem na cestě k posílení vlastní tvorby HBO v České republice. To je také součástí dlouhodobé strategie HBO ve Střední Evropě vůbec. Už delší dobu jsme shromažďovali náměty a sledovali nově vznikající projekty, když se na nás obrátili tvůrci Dvojky," uvedl důvody vstupu HBO do celovečerních filmů Ondřej Zach, generální ředitel HBO ČR.

V příštím roce chce HBO zahájit výrobu české verze seriály In Treatment. V současnosti připravuje tendr na produkční společnost.





Reklama




Vybrané články