Quantcast

36E: Hudební Biz TV přechází do MPEG-4

| Martin Vyleťal | tisk

Po televizi Chp Info oznámila brzké ukončení satelitního šíření ve starém kompresním formátu MPEG-2 také ukrajinská videoklipová televize Biz TV. Program bude nadále šířen na satelitu Eutelsat W4 (36°E) ale v modernějším kompresním formátu MPEG-4 v rámci DVB-S2 multiplexu.

Biz TV je ukrajinská hudební televize, která je populární nejenom na Ukrajině ale i v zemích SNS a v dalších státech, které jsou pokryté signálem ze satelitu Eutelsat W4. Stanice Biz TV odstartovala v roce 1995.

Biz TV vysílá v rámci DVB-S multiplexu Poverkhnost Plus společnosti Poverkhnost na kmitočtu 11,727 GHz, pol. L, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S v MPEG-2. Toto vysílání bude brzy odpojeno. Přesný termín zatím nebyl uveden.

36E: Hudební Biz TV přechází do MPEG-4
▲ 36E: Hudební Biz TV přechází do MPEG-4

Diváci mají přeladit svůj set top box na kmitočet nový - 12,207 GHz, pol. R, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK. Vzhledem k tomu, že transpondér používá novější normu DVB-S2, je pro příjem zapotřebí satelitní HD set top box. Vysílání je zde realizováno v MPEG-4 a signál nadále není kódován, takže je dostupný pro všechny diváky v dosahu družice.





Reklama




Vybrané články