Quantcast

CS Link: Testy systému Irdeto PI-sys na jaře

| Martin Vyleťal | tisk

Provozovatel satelitní DTH platformy CS Link (Astra, 23,5°E) se připravuje na technické testy nového kryptovacího systému Irdeto PI-sys společnosti Irdeto. Cílem bude zjistit kompatibilitu kódovacího systému a přístupových karet se stávajícími dekodéry.

Irdeto PI sys je tzv. migrační systém vlastníka kódovacího systému. Nové přístupové karty ICE (Irdeto CryptoWorks Embedded), které bude CS Link dodávat v další fázi, pracují ve dvou systémech podmíněného přístupu CryptoWorks a Irdeto. Karty jsou tzv. universálnější a poskytují více výhod pro koncového zákazníka (lze kartu použít v jednom nebo druhém typu dekodéru) a provozovatele platformy další výhody a funkce.

"Systém bychom měli testovat přibližně počátkem jara", uvedl na dotaz webu parabola.cz Daniel Klička, ředitel společnosti Media Vision, která provozuje platformu CS Link. "Počátkem léta jej spustíme," doplnil D. Klička.

Stávající systém CryptoWorks používaný platformou CS Link má zajištěnou technickou podporu od svého vlastníka jen do konce roku 2012. Z toho důvodu se provozovatel platformy rozhodl zahájit technické testy a následně komerční provoz systému Irdeto PI-sys.





Reklama




Vybrané články