Quantcast

Satelitní distribuci STV3 HD za STV zaplatí Skylink

| Martin Vyleťal | tisk

Sportovní kanál Trojka (STV3) Slovenské televize bude po dobu konání Olympiády ve Vancouveru opět vysílat na satelitu ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Program Trojka HD bude šířit ve své platformě provozovatel služby Skylink.

Náklady za satelitní distribuci ale bude v režii společností TradeTec a Towercom, které Skylink provozují. "Náklady na distribuci plně hradí Skylink," řekl webu parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec. Program Trojka HD bude dostupný pouze na kartách Skylink. "S připojením podmíněného přístupu CS Linku nepočítáme," upozornil Glisník.

"To pro ně jistě nebude problém. Dle jejich posledních informací mají kartu CS Link registrovánu pro území Slovenska jen jednotky tisíc přístupových karet," dodává šéf TradeTec. Podle něj má z toho počtu jen určité procento HD přijímač a tak se může reálně jednat o desítky či stovky diváků.

Technické parametry:

Astra 1G (23,5°E), freq. 12,110 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 9/10, DVB-S2/QPSK

Připomeňme, že předchozí Letní olympijské hry v čínském Pekingu v srpnu 2008 byly dostupné na programu STV3 HD (Trojka HD) i na satelitu. K dispozici byly tehdy na kartách Trade and Technology, Skylink ale i Gital, předchůdce CS Link.





Reklama




Vybrané články