Quantcast

YES Italia - italský FTA kanál oficiálně na Astře

| redakce | tisk

Lucemburský satelitní operátor SES Astra dnes oznámila, že podepsala kontrakt na transpondérovou kapacitu s RAI. Italská veřejnoprávní televize bude využívat kapacitu na satelitu Astra, na orbitální pozici 19,2°E.

Kapacitu bude RAI využívat k šíření nového mezinárodního kanálu Yes Italia k evropským divákům. Stanice se objevila na pozici 19,2°E již v loňském roce v podobě testovacího vysílání. Nyní vysílání přechází na řádné. Program je šířen na Astru z vysílacího centra v Unterföringu poblíž Mnichova.

Yes Italia je tématický kanál věnovaný k propagaci italské historie, uměleckého a kulturního dědictví k divákům napříč Evropou. Stanici řídí dceřiná firma RAI - NewCo. Stanice 24 hodiny denně 7 dní v týdnu vysílá v italštině s anglickými a španělskými titulky.

technické parametry:

Astra 1H (19,2°E), freq. 12,246 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

Tato dohoda s RAI k šíření Yes Italia na 19,2°E je součástí většího strategického partnerství, který byl založen na společných testech a vývoji širokopásmových služeb a interaktivních aplikací. V rámci této dohody spustila SES Astra ve spolupráci s RAI demo kanál na pozici 23,5°E.





Reklama




Vybrané články