Quantcast

Digi TV: Problémy s DVB titulky na PV TV a CZ audio na Discovery

| redakce | tisk

Diváci satelitní pay-tv platformy Digi TV mají problémy s nedávno lokalizovanými programy do českého jazyka - PV TV a tématických stanic Discovery Science a Discovery World. Problém je společný - řada set top boxů nedokáže českou verzi přijímat.

PV TV je kanál pro rybáře a myslivce. Začátkem letošního roku začal vysílat s českém jazyce formou DVB titulků. Bohužel, řada digitálních satelitních přijímačů má problém DVB titulky na přijímači zobrazit. Ačkoliv jsou u programu v nabídce přijímače DVB titulky v češtině, nakonec se divákům nezobrazují. Problém je na straně vysílatele, který je šíří nestandardním způsobem. U ostatních programů s DVB titulky problémy nejsou. Zřejmě je to i důvod, proč PV TV vysílá nyní free-to-air (volně). Příjem CZE titulků si tak může otestovat doslova každý. DVB podtitulky jsou správně interpretovány přijímači, které se dodávají k Digi TV (Humax).

technické parametry:

Thor 5 (0,8°W), freq. 11,785 GHz, pol. H, SR 28000, FEC 5/6, DVB-S, dočasně FTA

Druhý problém s příjmem CZE lokalizace se týká stanic Discovery Science a Discovery World. Ty jsou od tohoto úterý šířeny s českou audio stopou. Většina dodávaných modelů přijímačů k této platformě s českým zvukem problémy nemá. Potíže jsou jen na řadě přístrojů jiných značek, což provozovateli v tomto případě nevadí, neboť příjem programů je oficiálně dostupný jen na set top boxech, které se dodávají k této službě - dekódovací karta s dekodérem přijímače jsou totiž spárované.

technické parametry:

Intelsat 10-02 (1°W), freq. 12,723 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S, CA Nagravision 2/3

Nabízí se otázka, zda podoba lokalizace programů pro český a slovenský trh není nakonec záměrná. Poměrně účině se blokuje neautorizovaný příjem programů platformy, která dlouhodobě se potýká s problémy, které ji příjem programů bez řádné abonence způsobuje.





Reklama




Vybrané články