Quantcast

MTG, vlastník české Primy, vstoupil do pay-tv Raduga TV

| redakce | tisk

Modern Times Group (MTG AB), mezinárodní vysílací skupina oznámila, že získala 50 procent ve společnosti Raduga Holdings S.A. od Continental Media S.A. Raduga je jediným vlastníkem LCC DaoGeoCom, který provozuje ruskou satelitní DTH pay-tv platformu Raduga TV.

Služba Raduga TV odstartovala v únoru 2009 a na konci loňského roku měla 70 tisíc abonentů. Služba obsahuje více než 50 televizních stanic, včetně širokého rozsahu ruských programů a také lokalizované verze předních mezinárodních stanic jako je Discovery Channel Russia, Eurosport Russia, National Geographic a Jetix.

Paket také obsahuje stanice Viasat Broadcasting - Viasat History, Viasat Explorer, TV1000 Russian Kino, TV1000 East a TV1000 Action East. Ruské televizní sítě CTC (STS), Domašnyj a DTV, které provozuje CTC Media, Inc., jsou dostupné na platformě Raduga TV free-to-air. MTG vlastní 39,4 procent CTC Media, Inc.

Předplatné Raduga TV stojí 300 rublů měsíčně (cca 10 USD) na pre-paid období tři nebo šest měsíců. Stanice jsou zakódovány systémem Irdeto a šířeny prostřednictvím satelitu ABS 1 (75°E) v severním svazku, který pokrývá 90 procent ruské federace a provozován ruským satelitním operátorem GeoTelecommunications (GT). Předplatné lze zajistit u prodejců po celém Rusku.

Zbývajících 50 procent akcií v Raduga si ponechává Continental Media S.A.

Viasat Broadcasting nyní provozuje satelitní DTH služby v celkem 9 zemích - Švédsku, Norsku, Dánsku, Finsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, Ukrajině a Rusku a prostřednictvím třetích operátorů jsou programy Viasatu šířeny ve 25 zemích střední a východní Evropy a v USA.





Reklama




Vybrané články