Quantcast

Rumunská platforma Boom TV v problémech

| redakce | tisk

Rumunský DTH trh může ztratit jednu z pěti platforem. Provozovatel satelitní služby Boom TV, DTH Television Group, může skončit v insolvenci. Soudní dvůr řeší požadavky UniCredit Tiriac Bank a společností Eurocom Telecommunications a Energy Networks and Technologies.

Platforma Boom TV dluží UniCredit Tiriac Bank 16 milionů euro a 2,5 milionů euro z roku 2008. Hlavními akcionáři Boom TV jsou Blackdzaar (Cypr), Elran Investments (Izrael) oraz Sandhirst (Cypr).

Nabídka programů Boom TV je dostupná na satelitu Amos 2 4°W). Od března 2010 provozovatel služby nabízí 10 exkluzivních stanic, Boom Sport One a dále 65 rumunských a mezinárodních stanic. Platforma má celkem 130 tisíc abonentů a případný konec služby by citelně zasáhl platformy T-Home a Magio Sat, které sdílejí řadu kanálů.

Na rumunském trhu dále působí placené služby Digi TV (RCS/RDS), Dolce (Romtelecom), Focus Sat (UPC) a Akta (DCS).

Je třeba připomenout, že DTH Television Group, provozovatel rumunské platformy Boom TV, koncem října 2009 získal finanční podporu od izraelské společnosti Eurocom Networks and Technologies. Čistá ztráta DTH Television Group dosáhla 33,7 milionů eur.

zdroj: satkurier.pl, broadband TV News





Reklama




Vybrané články