Quantcast

Film+ patří mezi nejsledovanější placené kanály

| redakce | tisk

Filmový kanál Film+ patří mezi nejsledovanější placené televizní kanály v Česku. Vyplývá to z výsledků peoplemetrového měření společnosti ATO-Mediaresearch.

Během prvního květnového týdne filmový kanál sledovalo 422 tisíc diváků a denní sledovanost se vyhoupla na bezmála 96 tisíc diváků starších čtyř let,“ řekla Adéla Lisá ze společnosti At Media, která kanál Film+ zastupuje. Podle společnosti At Media nejde o náhodný výkyv sledovanosti: „Na základě předchozích měření předpokládáme, že si Film+ tuto sledovanost dlouhodobě udrží,“ dodala Adéla Lisá.

Film+ předčil řadu populárních TV kanálů

V závěsu za Film+ jsou další placené televizní kanály. Růst popularity souvisí s pravidelným obohacováním programové nabídky o úspěšné filmy ze zahraniční a tuzemské produkce: „Zařazování exkluzivních televizních premiér kinohitů či filmů od osvědčených režisérů se ukazuje jako krok správným směrem,“ uvedla Erika Luzsicza, ředitelka mediální společnosti IKO TV Central Europe pro Českou republiku a Slovensko, která televizní kanál Film+ provozuje.

Například kultovní film Duna od režiséra Davida Lynche dosáhl v květnu podílu sledovanosti 5,7 procenta v cílové věkové skupině 15-54 let. Březnová exkluzivní premiéra filmu Peklo s princeznou od režiséra Miroslava Šmídmajera ve stejné cílové skupině dosáhla podílu sledovanosti 2,54 procenta. Vyplývá to z měření ATO-Mediaresearch.

Film+ uvede další exkluzivní TV premiéry - 3. června Pokoj v duši a 10. června Hodinu nevíš

Film+ letos nabídne řadu exkluzivních televizních premiér z česko-slovenské filmové produkce: „Už ve čtvrtek 3. června od 20.25 odvysíláme slovenské drama Pokoj v duši, které bylo loni ve slovenských kinech vyhodnoceno jako divácky nejúspěšnější film lokální produkce. Následně 10. června ve 20.25 uvedeme český film Hodinu nevíš s Václavem Jiráčkem v hlavní roli, který je inspirován skutečným příběhem heparinového vraha. V průběhu roku uvedeme i další divácky úspěšné české snímky, například 2Bobule a Ulovit miliardáře,“ řekla Erika Luzsicza.

Film+ vysílá v České republice od roku 2005. Všechny programy jsou v češtině a je možné je sledovat 24 hodin denně. Film+ je součástí základního balíku programů analogové i digitální nabídky největšího českého kabelového operátora UPC a na satelitní platformě UPC Direct. Rovněž je součástí základního balíku programů na satelitních platformách CS Link a Digi TV. Kanál je dostupný rovněž u většiny lokálních kabelových a IPTV operátorů.

zdroj: Film+





Reklama




Vybrané články