Quantcast

Václav Sochor novým šéfredaktorem Rádia Česko

| redakce | tisk

Šéfredaktorem Českého rozhlasu Rádio Česko bude od 1. ledna 2011 Václav Sochor. Nahradí tak Roberta Břešťana, který po necelých dvou letech odchází do týdeníku Ekonom.

Václav Sochor, který v médiích působí od roku 1994, se vrátil do Českého rozhlasu jako moderátor autorských pořadů a zpravodajských pásem na Rádiu Česko a Radiožurnálu v lednu tohoto roku.

V posledních letech se aktivně věnuji především médiím a marketingové komunikaci a v rámci průřezového předmětu Mediální výchova učím studenty, jak mají vypadat veřejnoprávní média. Nabídku zužitkovat nabyté zkušenosti i v praxi by bylo těžké odmítnout,“ říká k volbě Václav Sochor.

Václav Sochor je výborný novinář a navíc má zkušenosti s vedením týmu,“ dodává ředitelka zpravodajských stanic Českého rozhlasu Hana Hikelová.

Rádio Česko je zpravodajsko-publicistickou stanicí Českého rozhlasu. Vysílá denně 6 hodin autentického programu s nulovým podílem hudby. „Začátkem roku, zhruba od února, bychom rádi rozšířili naše vysílání i na dobu mezi 11 a 13 hodinou, i když to bude jen v rámci digitálního vysílání a na internetu,“ doplňuje Hana Hikelová.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články