Quantcast

V Rusku chce odstartovat další placená televize

| redakce | tisk

Na ruském satelitním trhu chce poskytovat placenou televizi další společnost. Novým operátorem se chce stát holding Bridge Media, provozovatel několika zábavních televizních kanálů.

Společnost má již připraven podnikatelský plán. Podle zástupce Bridge Media má služba odstartovat do konce roku 2011 v evropské části Ruska a poskytovat 85 až 100 programů, včetně 30 až 40 neplacených. V nabídce se objeví minimálně osm programů v HD kvalitě.

Sama společnost Bridge Media produkuje televizní stanice Russian Travel Guide TV (RTG TV), Bridge TV a RuSong TV. V blízké době chce spustit další dva programy - Dance TV a World Travel Guide TV. Satelitní platforma bude vysílat všechny vlastní kanály.

Prémiový balíček, který bude obsahovat 2/3 stanic bude stát okolo 350 rublů (cca 210 Kč) měsíčně. Cena za přijímací zařízení nepřesáhne 10 tisíc rublů (cca 6 tisíc Kč). Pro srovnání: průměrná cena předplatného u NTV Plus je 920 rublů měsíčně, počáteční investice (parabola, přijímač, přístupová karta a záloha) stojí od 8900 do 24600 rublů.

Zástupce Bridge Media řekl, že společnost již vede jednání o pronájmu transpondérové kapacity se satelitním operátorem Eutelsat.

Investice dosáhly několik milionů dolarů a mají se vrátit do 4 let.

Rusko má nyní 5 satelitních služeb - Trikolor TV (provozuje Nacionalnaja sputnikovaja kompanija), Platforma HD, Kontinent TV (Orion Express), Raduga TV (Dalgeokom).

Podle průzkumu IKS Consulting přijímalo začátkem roku 2011 satelitní televizi v Rusku 29 procent diváků. Do konce roku se podíl satelitních operátorů zvýší na 33% (7,2 mil. domácností).

zdroj: vedomosti.ru





Reklama




Vybrané články