Quantcast

Rusko: Nejvíce abonentů má Trikolor TV

| redakce | tisk

Na konci roku 2010 měla nejvíce abonentů ze všech satelitních platforem v Rusku služba Trikolor TV. Vyplývá to z průzkumu, který na tamním trhu provedla společnost Json and Partners Consulting.

Na špici žebříčku společnosti je Trikolor TV. Tato satelitní platforma měla na konci sledovaného období přes 5 milionu abonentů. Celkový počet klientů je mnohem vyšší. Na výstavě CSTV 2011 vedoucí projektu paketu V. Mordachev oznámil, že službu využívá přes 7,5 milionu klientů. Autor reportu ale počítá pouze klienty, kteří si předplácejí některý z balíčků poskytovatele. Trikolor TV funguje na podobném principu jako CS Link a Skylink na českém a slovenském trhu.

Na druhém místě v žebříčku úspěšnosti placené satelitní televize v Rusku je NTV Plus se 630 tisíci klienty. Podle informací provozovatele platformy je průměrný příjem z jednoho abonenta 1000 rublů. Na druhou stranu NTV Plus také provozuje ultra levné balíčky Light a Light Plus za cenu 100 až 200 rublů měsíčně (cca 60 až 120 Kč).

Společnost Orion Express se ocitla na třetím místě. Firma je provozovatelem platforem Orion Express Vostok a Kontinent TV a má zhruba 300 tisíc klientů.

Čtvrté místo patří platformě Raduga TV se zhruba 150 tisíci abonenty. Páté místo obsadila Platforma HD s cca 50 tisíci zákazníky.

zdroj: tele-sat.info





Reklama




Vybrané články