Quantcast

Polsko: Příliš hlasitá reklama ve 43 programech

| redakce | tisk

Polský regulátor médií KRRiT (Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji) zhodnotila červnové a červencové výsledky monitoringu hlasitosti televizní reklamy na polských televizních programech.

Monitoring proběhl na základě zákona ze 3.6.2004 o reklamě a teleshoppingu na televizních a rozhlasových programech. Provozovatelé jsou povinni dbát na to, aby hlasitost reklam nebyla vyšší proti předchozí relaci.

Ačkoliv zákon platí již několik let, diváci si na hlasitost reklam stěžují stále. Měření hlasitosti na základě požadavku KRRiT provedla Univerzita hudby ve Varšavě, která porovnávala hlasitost reklam u 58 vysílatelů.

Výsledky ukázaly, že 43 monitorovaných programů vysílatelů nesplnilo povinnosti, které jim ukládá zákon. Zvláště se jedná o skupinu programů, kde přesáhla hlasitost reklamy o 3 dB. Do této skupiny patří stanice: Polsat, Polsat 2, Polsat Sport Extra, Polsat Sport, Polsat Play, Polsat Film, TV 4, religia.tv, TVN Turbo, TVP Sport, TVP Seriale, TVP Historia, TVP2, DOMO TV, TV Puls, Orange sport, ale kino!, TV Biznes, MiniMini, iTV, 4fun.tv, CSB TV, Kino Polska.

Všem subjektům televizního vysílání, které vysílaly hlasité reklamy zaslal regulátor KRRiT dopis se žádostí, aby přestaly porušovat zákon. Jinak rada může rozhodnout o uvalení sankce - pokutu až do výše 50 procent ročního poplatku za využívání kmitočtů.

Další monitoring bude KRRiT provádět v září a v dalších měsících.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články