Quantcast

Maďarsko: Více placených kanálů v DVB-T

| redakce | tisk

Dne 1.10.2011 maďarská vysílací společnost Antenna Hungária (AH) značně rozšíří svoji nabídku digitálního pozemního vysílání a spustí třetí multiplex. Počet programů se tak zvýší o 13 na 31.

Na základě změny smlouvy s mediálním regulátorem Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a nové vysílací smlouvy (tzv. smlouva FlexMux) s MTVA, začátkem října vznikne veřejnoprávní multiplex (MUX A).

Z toho důvodu Duna TV, Duna 2 přejdou do MUX A, zatímco komerční stanice TV2, RTL Klub, euronews, Hír TV, ATV, Sportklub, Info Channel a NeoFM se přesunou do MUX C.

Zároveň se změní frekvence MUX B a C ve čtyřech oblastech. MUX B bude mít 13 dalších stanic, které rozšíří stávající nabídku 7 FTA a 10 placených kanálů MinDig TV Extra.

Mezi novými kanály budou Viasat 3, Comedy Central, Universal Channel, Spektrum, History, Sport 1, Sport 2, Minimax, Cartoon Network, PRO4, Prizma TV, Muzsika TV a Dolce TV. 30ti kanálová nabídka bude zpočátku nabízena v rámci promo akce za 1990 forintů. 19 vysílačů pokrývá 81 procent populace.

V polovině září 2011 měla MinDig Extra TV celkem 37 tisíc abonentů. Do konce roku se jejich počet má zvýšit na více než 50 tisíc. Služby MinDig TV využívá téměř 250 tisíc domácností.

zdroj: satkurier.pl, broadband TV News





Reklama




Vybrané články