Quantcast

Český rozhlas spustil nové mobilní rozhraní pro poslech svých stanic

| redakce | tisk

Celoplošné i speciální stanice ČRo nyní můžete poslouchat na všech mobilních telefonech s připojením Wi-Fi nebo s datovým paušálem. Nové funkčně jednoduché a robustní rozhraní mobilního webu ČRo umožňuje poslech na každém mobilním telefonu s datovým připojením, aniž byste si k tomu museli shánět a stahovat speciální aplikaci.

Rozhodli jsme se poskytnout nejlepší mobilní prostředí pro fanoušky speciálních aplikací, ale i pro jejich odpůrce. Po úspěchu našich aplikací pro iPhone a telefony se systémem Android jsme teď naopak vytvořili jakousi „antiaplikaci. Vycházíme tak vstříc velkému množství uživatelů, kteří si nechtějí zatěžovat svůj přístroj stahováním dalších aplikací a nebo jim to jejich mobil ani neumožňuje,“ říká ředitel ČRo Internetu Alexandr Pícha.

Nové mobilní rozhraní Českého rozhlasu poskytuje nejširší možnosti internetového poslechu ze všech českých rádií. Poslech celoplošných a speciálních stanic ČRo na mobilu si můžete zvolit ve formátech MP3, AAC a WMA, a to v kvalitním streamu nebo v datově úsporných verzích. Na mobilu si jen zadáte adresu rozhlas.cz a budete automaticky přesměrováni na mobilní verzi webu ČRo. V horním menu kliknete na Poslech a zvolíte si požadovanou stanici. Vše si můžete vyzkoušet i na běžném počítači, kde najdete mobilní web ČRo na adrese m.rozhlas.cz.

U každého formátu jsou vysvětlující články, v případě obtíží můžete přes formulář zaslat žádost o pomoc. Mobilní web ČRo i jeho nové mobilní rozhraní vyvinuli programátoři Českého rozhlasu bez externích nákladů.

Český rozhlas dále zdokonaluje své bezplatné mobilní aplikace pro iPhone a systém Android. Připravuje také novou poslechovou aplikaci pro Windows Phone 7 a Symbian 3. V listopadu spustí novou nejmodernější verzi internetového přehrávače pro klasické počítače, který integruje poslech živého vysílání všech stanic ČRo a bohatého Audio Archivu iRadia ČRo.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články