Quantcast

ORF zahájí výměnu dekódovacích karet

| redakce | tisk

Rakouská veřejnoprávní ORF zahájí výměnu starých přístupových karet CryptoWorks za nové karty od společnosti Irdeto. Cílem akce je lépe zabezpečit programy před neautorizovaným příjmem. Systém CryptoWorks ORF byl prolomen koncem roku 2010.

ORF se snažila vytvořit a připravit uživatelsky jednoduchou výměnu karet, kterou začne testovat již v polovině listopadu. Výměna karet ORF bude probíhat v několika fázích - počínaje nejstarší sérií karet z let 2003 a 2004. Diváci budou o výměně informováni dopisem, na zákaznických linkách a internetových stránkách ORF. Za výměnu karty bude si televize účtovat jednorázový poplatek ve výši 14,90 eur.

Výměna starých karet má být dokončena do roku 2014. Proces se netýká diváků, kteří přijímají rakouské vysílání z rakouských kabelových a IPTV sítí nebo DVB-T multiplexů.

Dekódovací karty ORF jsou určené pro příjem programů rakouské veřejnoprávní televize ORF1 a ORF2, včetně regionálního vysílání a HD mutací, dále ORF3, ORF Sport Plus a komerčních kanálů ATV, Puls 4 a Austria 9. Na kartách ORF je také poskytována placená televize AustriaSat lucemburské mediální skupiny M7 Group. Společnost také poskytuje HD programy - ty ale rakouským zákazníkům poskytuje už jen na nových Irdeto kartách.

zdroj: ORF





Reklama




Vybrané články