Quantcast

Francie: 31 projektů žádá o terestrické HD vysílání

| redakce | tisk

Francouzský regulátor CSA obdržel 31 žádostí o jednu ze šesti programových pozic pro HD vysílání v digitálním terestrickém multiplexu. Rozhodnutí CSA na pozice bude oznámeno v březnu, televizní stanice budou moci spustit HD vysílání na podzim.

Všechny projekty chtějí vysílat HD kanál terestricky bezplatně ( FTA). Mezi projekty nechybí ani žádosti od čtyř stávajících vysílacích skupin.

Historické kanály TF1 a M6 přicházejí se 3 projekty zaměřené na životní styl a dramatickou tvorbu Stylia a HD1 pro TF1 a rodinný kanál od M6. Společnosti NextRadioTV a NRJ mají přichystané tři projekty - sportovní kanál RMC Sport HD, sociální MyNRJ věnovaný divákům ve věku od 15 do 35 let. Další kandidáti na programovou pozici jsou výrobní skupiny - JLA (ID France 1), Lagardére (Elle TV) spolu s vydavateli tisku.

Tématicky jsou nové projekty HD stanic zaměřeny na zvířata, přírodní vědy, náboženství, počasí, byznys a divadlo. Canal+ Group se tendru nezúčastní - společnost se zaměří na integraci dvou terestrických kanálů, které koupila na podzim loňského roku - Direct8 a Direct Star. Tyto dvě stanice získala od Bolloré Media. Firma čeká na zelenou od tamního regulátora. Canal+ již vlastní 8 TV licencí. Francouzský zákon ale zakazuje vlastnit více než 7 licencí.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články