Quantcast

PRIMA Family spustila test v DVB-T muxu 2

| redakce | tiskobrázek k článku: PRIMA Family spustila test v DVB-T muxu 2

Společnost FTV Prima spustila v digitální terestrické síti 2 testovací obrazec svého nového kanálu PRIMA Family. Na testovacím obrazci složeném z barevných pruhů je textová informace v tomto znění: Vážení diváci, na tomto kanálu naladíte od 1. ledna 2012 novou televizi Prima family.

PRIMA Family je dočasně šestá programová pozice v celoplošném DVB-T multiplexu 2, který provozuje společnost České Radiokomunikace (ČRa). Multiplex 2 je soubor programů, který doposud obsahoval stanice TV Nova, Nova Cinema, TV Prima, Prima COOL a TV Barrandov. Nová šestá pozice obsahuje textovou informaci upozorňující na start nové stanice Prima Family.

PRIMA Family spustila test v DVB-T muxu 2
▲ PRIMA Family spustila test v DVB-T muxu 2

FTV Prima se rozhodla vrátit svoji historickou licenci pro program TV Prima a spustit "nový" kanál pod názvem Prima Family. Stanice Prima Family bude mít prakticky stejné programové schéma jako dosavadní končící TV Prima. Nová licence neobsahuje podmínku sdílet programovou pozici s regionálními televizemi.

TV Prima končí 1.1.2012 v 5:59 hodin. O minutu později startuje Prima Family. Prakticky stejný kanál pod novým názvem ale bez regionálního vysílání.

Diváci, kteří sledují TV Prima z digitálního terestrického vysílání (DVB-T) musí pro příjem Prima Family provést nové vyhledávání a nainstalovat si novou pozici Prima family. Satelitních diváků se přeladění netýká - Prima Family bude vysílat na pozici, kde je doposud šířen program TV Prima. U ostatních operátorů (kabelové a IPTV sítě) by měl přeladění zařídit provozovatel televizní nabídky.





Reklama




Vybrané články