Quantcast

42E: Dva dětské kanály Minika GO a Minika Cocuk

| redakce | tisk

Dvě nové televizní stanice pro děti začaly vysílat na satelitu Türksat 2A na pozici 42 st. východně. Ačkoliv jde o nové stanice, vysílání pod původním názvem Minika bylo zahájeno již 28. ledna 2011 - tedy před rokem.

Televizní kanál Minika provozovala společnost Turkuvaz Medya Yayin Hizmetleri, který měl vyhovět požadavkům trhu - přinášet program pro všechny věkové kategorie dětských diváků. Rostoucí popularita stanice a požadavky trhu přinutily provozovatele k vytvoření dvou nových samostatných kanálů - Minika Çocuk a Minika GO, přičemž Minika Çocuk začala vysílat na pozici po bývalé televizi Minika a Minika GO je zcela nový kanál, který je v provozu od 20.1.2012. Obě stanice vysílají 24 hodiny denně. K dispozici je i EPG.

42E: Dva dětské kanály Minika GO a Minika Cocuk
▲ 42E: Dva dětské kanály Minika GO a Minika Cocuk

Minika Çocuk vysílá pořady pro děti ve věku od tří do sedmi let. Minika GO je naopak určen starším dětem, kterým přináší seriály jako například Transformers Prime, Peter Pan, Monster Buster Club a další.

42E: Dva dětské kanály Minika GO a Minika Cocuk
▲ 42E: Dva dětské kanály Minika GO a Minika Cocuk

• Türksat 2A (42°E), freq. 11,792 GHz, pol. H, SR 16000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

Minika Çocuk a Minika GO patří do televizní rodiny Turkuvaz Medya Yayin Hizmetleri, kterou tvoří také stanice atv, a Haber a Yeni Asir TV. Společnost provozuje také programy v HD rozlišení - atv HD a a haber HD.

Obě stanice je možné sledovat FTA ze satelitu Türksat 2A i v regionu střední Evropy. Pro příjem je ale nutná parabola od průměru 120 cm.





Reklama




Vybrané články