Quantcast

23,5E: Nový HD kanál ČT bude jen na Irdeto a ICE kartách

| Martin Vyleťal | tisk

K 1.5.2012 hodlá veřejnoprávní Česká televize (ČT) spustit svůj druhý kanál ve vysokém rozlišení (HDTV) šířený prostřednictvím satelitu Astra 3B (23,5°E). Kdo bude kanál distribuovat přes satelit se rozhodne v právě probíhajícím tendru.

Nový HD kanál ČT budou moci sledovat zákazníci satelitních platforem CS Link a Skylink a to jen v případě, že diváci budou mít novou Irdeto nebo ICE kartu.

"Dosud jsme o tom nejednali, ale předpokládám, že nový program bude k dispozici na kartách Irdeto nebo ICE obou platforem," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, ex-šéf společnosti TradeTec, který se dnes stará o integraci služeb CS Link a Skylink do skupiny M77 Group.

"Zařazení nových programů na karty CryptoWorks neplánujeme," zdůrazňuje Jaromír Glisník.

Skylink již delší dobu nepřidává nové programy na staré karty CryptoWorks (CAID 0D03, 0D70). Všechny nové služby poskytuje už jen na Irdeto a ICE kartách (0D96, 0624), které mají vyšší stupeň zabezpečení. V případě CS Linku to bude první program, který bude poskytován jen na nových Irdeto kartách. Nabídka CS Linku se naposledy rozšířila před rokem. Tehdy byla na CryptoWorks karty zařazena Prima HD (dnes Prima Family HD). Své nové Irdeto karty má CS Link teprve od června 2011.





Reklama




Vybrané články