Quantcast

SES potvrdila start 48 olympijských kanálů BBC

| redakce | tisk

Satelitní operátor SES (Astra) dnes potvrdil plánované vysílání 48 olympijských kanálů BBC přes satelitní systém Astra na orbitální pozici 28,2 stupňů východně. BSkyB bude vysílat 48 nových kanálů BBC určených pro šíření přenosů z letních olympijských her, které se budou konat v Londýně.

Více než 40 nových kanálů se bude ve Velké Británii vysílat přes satelitní systém ASTRA. Půjde o 24 HD a stejný počet SD programů a divákům přinesou široký rozsah událostí her. Satelitní platformy Freesat a Freesat from Sky budou rovněž těžit ze satelitní kapacity poskytované Sky UK k vysílání nových stanic.

"Schopnost přenášet přímé přenosy olympijskými kanály ukazuje sílu satelitu při zajišťování vysoké šířky video pásma, speciálně pro HD," řekl Norbert Holzle, Senior Vice President Sales Europe ve společnosti SES. "Více než 2 desítky živých feedů z různých olympijských míst dají divákům jedinečnou příležitost sledovat více přenosů v SD a HD. Jsme hrdí na to, že kapacita SES bude použita zákazníky pro tuto fantastickou událost."

Veřejnoprávní BBC je v současné době jedinou vysílací společností v Evropě, která naplánovala olympijské přenosy v SD a HD kvalitě v takovém rozsahu.





Reklama




Vybrané články