Quantcast

HSE 24 brzy také v Rusku

| redakce | tisk

HSE 24 mateřská společnost Home Shopping Europe GmbH zrychlila růst a mezinárodní expanzi a získala 100 procentní podíl v moskevské společnosti Direct Trade LLC, která provozuje ruský teleshoppingový kanál Shopping Live.

Shopping Live se stal součástí mnichovské společnosti s podílem 49 procent a drží jako zahraniční investor podle ruských mediálních zákonů nejvyšší povolený podíl. Kupní cena nebyla zveřejněna.

Stávajícími akcionáři Direct Trade a Shopping Live jsou Fastlane Ventures a další investoři po celém Německu, dále Oskar Hartmann, který je aktivní v investicích na ruském internetovém trhu a je zároveň generálním ředitelem KupiVIP.ru. Společnost letos v únoru získala hlavní cenu ruských TV cen "Big Digit" v kategorii Nejlepší teleshoppingový kanál v Rusku.

Nová ruská dceřiná společnost je po založení odnože v Itálii v polovině roku 2011 již druhý neněmecký kanálem mnichovské společnosti.

Televize Shopping Live odstartovala v červenci 2011 a v současné době zaměstnává 60 lidí. Stanice vysílá 24 hodiny denně, z toho je až pět hodin programu vysíláno živě. Od startu je vysílání dostupné pro zhruba 7,5 milionu z 53 milionů ruských televizních domácností. Dostupnost stanice se rychle rozšiřuje.

zdroj: satnews.de





Reklama




Vybrané články