Quantcast

Viasat Explorer přechází na formát obrazu 16:9

| redakce | tiskobrázek k článku: Viasat Explorer přechází na formát obrazu 16:9

Dokumentární kanál Viasat Explorer společnosti Viasat World Ltd se chystá přejít na obrazový formát 16:9. Změnu uvítají především majitelé modernějších zobrazovacích jednotek.

"Za účelem zlepšení kvality obrazu pořadů vysílaných společností Viasat World Ltd bude kanál Viasat Explorer (Satelit Astra 4A/FSS European beam, TP EG3 12,637 GHz H-pol, SID 6410) od 15. května 2012 vysílán v širokoúhlém formátu 16:9. Diváci tak získají lepší zážitek z napínavých, adrenalinových a dobrodružných pořadů této televizní stanice," uvedla k připravované změně Ines Gáliková, Country Manager PAY TV CZ & SK kanálů Viasat.

"Pokud kabelový operátor přenáší tento kanál prostřednictvím analogového vysílání PAL, pak je uživatelům doporučeno převést konfiguraci adekvátním způsobem, aby nedošlo k jeho deformaci. Je tedy nutné provést převod širokoúhlého vysílání do formátu letterbox," dodává.

Viasat Explorer je součástí nabídek satelitních služeb Skylink, freeSAT a Digi TV. I zde najdou diváci Viasat Explorer od 15.5.2012 ve formátu 16:9.





Reklama




Vybrané články