Quantcast

Slovak Sport.TV odstartuje 1.7.2012

| redakce | tiskobrázek k článku: Slovak Sport.TV odstartuje 1.7.2012

Nový slovenský sportovní kanál Slovak Sport TV zahájí ostré vysílání v neděli 1. července 2012. Termín zahájení vysílání potvrdil Róbert Greguš, ředitel stanice. Provozovatel doposud avizovala start během května 2012.

Televize již uzavřela smlouvu o šíření programu prostřednictvím satelitní platformy Skylink na družici Astra 3B (23,5°E). Informuje o tom web Mediálne.sk. Technické testy by se zde měly objevit již v průběhu tohoto měsíce.

Slovak Sport TV získal v tomto týdnu vysílací licenci u slovenského regulátora Rada pro vysílání a retransmisi (RVR). Skylink bude kanál šířit v SD rozlišení v MPEG-4. Na distribuci HD verze zatím nemá volnou kapacitu.

Slovak Sport TV chce vyplnit prostor na trhu, který vznikl po skončené veřejnoprávní televizi STV3 (Trojka). Chce konkurovat zahraničním sportovním televizím kvalitou i atraktivním obsahem. Hodlá vysílat přímé přenosy a záznamy domácích sportů jako je basketbal, volejbal a házená, zápasy fotbalové a hokejové ligy, florbal, hokejbal. Významnou část vysílacího času mají vyplnit i automobilové sporty, box, golf a mnoho dalších.

Provozovatel stanice chce proniknout i na český trh a kupovat vysílací práva pro obě země.





Reklama




Vybrané články