Quantcast

Olympiáda v HD v multiplexu 3 a 4

| redakce | tisk

České Radiokomunikace (ČRa) a Digital Broadcasting (DB) získaly tzv. olympijskou zakázku od České televize (ČT). Vysílání z letních olympijských her ve vysokém rozlišení (HDTV) se objeví v DVB-T multiplexech 3 a 4.

Multiplex 3 provozuje společnost ČRa, multiplex 4 firma DB.

"Česká televize poskytne třetímu multiplexu dva programy ČT2 a ČT4 s obsahem letních olympijských her," uvedl mluvčí ČRa Kamil Chalupa. Totéž platí i pro síť 4. Píše o tom E15.

LOH 2012 se v Londýně konají od 26. července do 12. srpna.

Konkurenční boj provozovatelů digitálních terestrických multiplexů začal vstupem ČT4 HD do multiplex 4 těsně před fotbalovým utkáním Česko - Portugalsko v rámci šampionátu UEFA Euro 2012. Zápas v HD rozlišení mohli sledovat diváci v Praze, Brně a Ostravě. Dnes startují další vysílače multiplexu 4.

ČRa a DB bojují o získání nových zákazníků do svých sítí. Ve hře jsou totiž stamiliony korun ročně, které provozovatelé zaplatí za digitální šíření. Společnosti se přetahují o TV Metropol, TV Óčko, dětský kanál ČT3 a regionální vysílání veřejnoprávní televize, Nova Fandu, Východočeskou televizi či projekt Babišovy televize 5+2 TV.

Naposledy uspěly ČRa s Jihočeskou televizí, která se stala součástí regionálního obsahu multiplexu 3 v jižních Čechách a dále u celoplošného vysílání s TV Óčko.

zdroj: E15





Reklama




Vybrané články