Quantcast

Hispasat si objednal 2 nové satelity

| redakce | tisk

Výkonný viceprezident společnosti Orbital Sciences Corporation Mike Larkin a generální ředitel Hispasatu Carlos Espinós podepsali v Santanderu kontrakt na výstavbu dvou nových družic.

Satelity s názvy Amazon 4A a Amazon 4B budou umístěny na orbitální pozici 61°W a satelitní operátor rozšíří svoji působnost na americkém trhu, kde skupina Hispasat je lídrem v oblasti distribuce obsahu ve španělském a portugalském jazyce.

S těmito novými satelity Grupo Hispasat chce uspokojit rostoucí poptávku po satelitní kapacitě a to hlavně pro satelitní TV platformy přítomné na trhu Latinské Ameriky. V roce 2011 49,1 procent z celkových výnosů z pronájmu satelitní kapacity byly z Ameriky.

Amazon 4A bude postaven na platformě GeoStar-2 a bude vybaven 24 transpondéry v Ku pásmu s pokrytím Jižní Ameriky od Venezuely a Kolumbie v Jižní Argentině a Chile a výkonem 46 až 48,5 dBW v hlavní zóně. Start nosné rakety se satelitem je naplánován na začátkem roku 2014.

Amazon 4B bude výkonnější a bude dodán později v závislosti na požadavcích trhu. Družice bude vypuštěna na orbitální dráhu až v roce 2015.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články