Quantcast

Sport 5 se přestěhovala do Prahy

| redakce | tisk

Televize Sport 5 získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání v březnu 2008 licenci, která znamenala pro motoristické fanoušky v České republice a na Slovensku naději, že budou mít možnost sledovat médii do té doby opomíjené šampionáty s českým komentářem. Sport 5 totiž byla první a doposud zůstává jedinou televizí zaměřenou výhradně na motoristický sport a motorismus obecně.

Vysílání se rozběhlo z prostor královehradeckého letiště Věkoše za využití technologií již neexistující stanice Galaxie Sport. Přestože se handicap staršího vybavení projevil především na nižší obrazové kvalitě, za čtyři roky své existence se Sport 5 úspěšně zařadila mezi ostatní sportovní kanály a našla si své diváky i fanoušky.

Zlom ve vývoji Sport 5 nastal v roce 2011, kdy byla z rozhodnutí majitele odstartována restrukturalizace společnosti a došlo k sérii významných změn, z nichž tou nejzásadnější bylo přestěhování kompletního zázemí televize z Hradce Králové do Prahy. A nešlo o pouhý přesun materiálu. V areálů společnosti M3000 a. s. v pražském Karlíně vzniklo nové sídlo televize a hlavně technologické zázemí, díky němuž je možné zpracovávat přímé přenosy, záznamy i všechny ostatní materiály v HD rozlišení. V současné době sice pokračuje vysílání ve standardním rozlišení, ale i tak nastal velký posun vpřed v kvalitě obrazu.

Nové zázemí v Praze a zlepšení kvality obrazu jsou prvním, ale velmi důležitým krokem v sérii změn, které by měly obecně přispět k dalšímu rozvoji televize Sport 5. Už v tuto chvíli je ale možné díky tomuto kanálu sledovat v České republice a na Slovensku světové šampionáty Formule 1, WRC, GT1, americkou formulovou sérii IZOD IndyCar, prestižní německé DTM, domácí rallye či autokros a mnoho dalšího.

Kromě televizního vysílání provozuje společnost Sport 5 rovněž internetový portál www.sport5.cz, kde je k dispozici nejen aktuální program, ale také další novinky ze světa motoristického sportu, dopravní zpravodajství nebo stále se rozrůstající videoarchív vybraných pořadů.

zdroj: Sport 5





Reklama




Vybrané články