Quantcast

Trikolor TV má již 100 tisíc abonentů HD programů

| redakce | tisk

Na konci srpna 2012 získal provozovatel ruské satelitní platformy Trikolor TV již 100 tisícího abonenta programů ve vysokém rozlišení (HDTV). Podle průzkumu britské společnosti IHS Screen Digest je Trikolor TV největším poskytovatelem placené televize a to nejenom v SD ale také v HD rozlišení.

Na ruském trhu služba Trikolor TV Full HD nemá konkurenci. Za pouhých 900 rublů ročně (cca 550 Kč) získá zákazník Trikolor TV zhruba 160 programů, včetně populárních zahraničních stanic, včetně více než 20 kanálů v HD rozlišení.

Služba Trikolor TV Full HD odstartovala relativně nedávno - 24.7.2012.

"Skutečnost, že jsme jen měsíc po spuštění HD programů získali 100 tisíc ruských domácností jen potvrzuje obsahovou a cenovou politiku Trikolor TV," říká generální ředitel operátora Alexander Makarov.

Podle průzkumu IHS Screen Digest má Trikolor TV na ruském trhu s HD obsahem zhruba 31 procentní podíl. Do konce roku společnost očekává, že službu bude využívat přes 1 milion zákazníků a zvýší tím tržní podíl na 60 až 70 procent. Vyšší zájem o HD obsah společnost očekává v závěru roku.

Do konce roku 2013 by mělo službu Trikolor TV Full HD využívat 3,9 milionu ruských domácností.

zdroj: sat-digest.com





Reklama




Vybrané články