Quantcast

Multiplex 4 chystá zlepšení pokrytí na Ostravsku

| redakce | tisk

Včera proběhla v Ostravě montáž nové vysílací technologie pro multiplex 4, informoval o tom místní odborník na vysílací a anténní technologie Lumír Chlebík. Jde o zcela novou lokalitu, o které se ale informace v odborných kruzích objevují již několik let.

Vysílač bude umístěn na objektu operátora Telefonica O2 v ulici Lanová, v městské části Moravská Ostrava. Foto zde .

Objekt se nachází nedaleko vysílače Hladnov-vodojem, kde provozují České Radiokomunikace multiplexy 1-3. Bude tak výhodné pro diváky, nasměrovat sem přijímací anténu, protože by měli zachytit multiplexy 1-3 i multiplex 4 zhruba ze stejného směru. Polarizace Hladnova je horizontální a Lanová bude používat stejnou polarizaci.

Pro vysílání bude použita všesměrová vysílací anténa (superturnstile) výrobce Sira, typ UTV 11/4, které používá provozovatel i na dalších vysílačích, jenž poslední týdny modifikuje. Dokument zde .

Ověřeno je, že se nachází na vysílačích Olomouc-Slavonín, Jihlava-Větrný Jeníkov a Benešov-Kozmice, které byly oproti původnímu stavu upraveny nedávno.

Kdy bude nový vysílač spuštěn a na jakém kanále zatím není jasné, protože podle webu ČTÚ na něj ještě není vydáno povolení.

zdroj: David Kříž





Reklama




Vybrané články