Quantcast

Udatní králové ze Sibiře na Viasat History

| redakce | tisk

V úterý 13.11.2012 v 19:00 hodin odvysílá dokumentární kanál Viasat History v exkluzivní premiéře Udatní králové ze Sibiře. V 17. století Moskva rozšířila své hranice směrem k nepřátelským zemím na Sibiři.

Archeologické naleziště vypráví příběh této epické, dlouhé a vzrušující cesty. Budeme sledovat stopu záhadného objevu hluboko v ruské Arktidě - pozůstatky celého Samojedského klanu, zabitého v podzemním bunkru.

Udatní králové ze Sibiře na Viasat History
▲ Udatní králové ze Sibiře na Viasat History

Sever byl doslova Eldorádem, ale Rusové museli čelit nečekanému odporu. Jejich pevnosti byly napadeny a spáleny. Badatelé objevili úkryt povstaleckých knížat, perfektně zachovalý v zamrzlé zemi po 4 staletí. Teď úkryt odhaluje svá tajemství! Více než století knížata porážela carskou armádu. Nyní je za polárním kruhem připravený příběh dobytí - cesta tajemnou historií Sibiře. Nalaďte se na Viasat History, uvidíte fascinující příběh Udatných králů ze Sibiře.

Hluboko v ruské Arktidě archeologové odkryli to, co zůstalo z tajemného podzemního bunkru. Uvnitř nalezli zmrzlé ostatky celého Samojedského klanu, každý člen byl brutálně zavražděn. Jak strašlivý nepřítel je zahnal do úkrytu a pak jim vrazil do lebky kudlu? Tato historická záhada nás provede od carských archivů 16. století až po dnešní sibiřskou divočinu. Obyvatelé Severu jsou běžně označováni za klidné pastevce sobů. Ale toto vědecké zkoumání důkazů ukazuje velmi odlišný příběh. Kdo zasadil poslední ránu válečníkovi - králi Karetchayaovi? To zjistíme už brzy, na Viasat History,

Udatní králové ze Sibiře - úterý 13. listopadu v 19:00 na Viasat History.





Reklama




Vybrané články