Quantcast

Intelsat nechystá vypnutí kanálů IRIB

| redakce | tisk

Americký satelitní operátor Intelsat pokračuje v šíření íránských televizních a rozhlasových programů IRIB. Vysílání stanic IRIB v Evropě je v přímém rozporu s pravidly EU a z toho důvodu musel francouzský protějšek Eutelsat ukončit distribuci všech programů vysílatele.

Ředitel firemní komunikace Intelsatu Alex Horwitz uvedl, že situace ohledně šíření kanálů IRIB na Intelsatu je odlišná od Eutelsatu. "Intelsat striktně dodržuje sankce USA s ohledem na služby, které poskytuje v Íránu," uvedl v prohlášení.

Dceřiná společnost Intelsat Corporation je držitelem OFAC licence k poskytování satelitní kapacity a řízení služeb pro některé vyjmenované zákazníky v Íránu. "Naše historické povinnosti sloužit Íránu se vztahují k našemu bývalému stavu jako mezivládní organizace," řekl Horwitz.

Multiplex IRIB skončil na satelitním systému Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E začátkem tohoto týdne. Vysílací společnost si obratem zajistila kapacitu na nové družici Intelsat 20 na pozici 68,5°E odkud vysílá programy Press TV (v angličtině, Jam-e-Jam 1 a 2 (všeobecný program v perštině), Sahar 1 a 2, multi jazyčný Quran TV a arabský kanál Kawthar TV. Signál satelitu pokrývá i většinu )zemí Evropy.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články