Quantcast

Televizi ZAK sleduje minimálně 150 000 diváků týdně

| redakce | tiskobrázek k článku: Televizi ZAK sleduje minimálně 150 000 diváků týdně

Televizi ZAK sleduje v Plzeňském kraji zhruba 150 000 diváků týdně. Potvrdil to oficiální průzkum sledovanosti, který pro televizi ZAK zpracovala agentura MediaResearch. Prokázalo se, že televizi ZAK zná drtivá většina obyvatel Plzeňského kraje a minimálně třetina kraje její vysílání pravidelně sleduje.

Tento výsledek představuje jen část diváků televize ZAK,

jelikož tato televize pokrývá svým signálem celé západních Čechy, tedy i Karlovarský kraj. Průzkum v celých západních Čechách zatím nebyl zpracován, nicméně celková sledovanost televize ZAK tedy i s diváky Karlovarského kraje bude samozřejmě vyšší.

Doposud jsme prováděli pouze interní průzkumy, které se od těchto oficiálních čísel moc neliší, nicméně jsme se jimi nemohli prezentovat. Teď máme oficiální potvrzení naší sledovanosti a stejně tak naší cílové skupiny, která je socio-demograficky rovnoměrně zastoupena a tedy odpovídá struktuře celého Plzeňského kraje,“ uvedl Viktor Nový, marketingový manažer televize ZAK.

Výsledky výzkumu je potěšen i nový manažer televize ZAK Marcel Kotyk: „Očekával jsem obdobné výsledky, takže nemůžu říci, že jsem překvapený, ale jelikož se jedná o v tomto roce první oficiální čísla sledovanosti, tak jsem potěšen, že se naše tvrzení potvrdila. Jsem rád, že Západočechy zajímá, co se v regionu děje a věřím, že nám zachovají přízeň.“ Podle výzkumu jsou regionální zprávy televize ZAK jejím nejznámějším pořadem, jako druhý se umístil zpravodajsko-publicistický pořad Plzeň v kostce, který je vytvářen ve spolupráci s Magistrátem města Plzně a třetím nejoblíbenějším pořadem je pak diskusní pořad se zajímavými hosty Studio Z.

Televize ZAK se s novým rokem 2012 oddělila od televize Prima, se kterou sdílela své vysílání. Od 15. ledna 2012 vysílá na svém vlastním televizním kanálu, který si mohou naladit všichni majitelé set-top boxů či televizí s interními tunery v celých západních Čechách. Signál je šířen ve třetím multiplexu MUX 3, a to z digitálních vysílačů Plzeň - Krašov (kanál 52), Sušice - Svatobor (kanál 52) a z dokrývače Karlovy Vary - Tři Kříže (kanál 60).

Z výzkumu také vyplynulo, že jsou stále ještě diváci, kteří nás dříve sledovali v regionálním vysílání televize Prima, ale naše samostatné vysílání si ještě nenaladili. Podle nás převážně proto, že ladění nového programu je pro některé lidi technicky náročné. Jedná se o nemalou skupinu lidí, která by nás ráda sledovala, ale nesleduje. Znamenalo by to pro nás ještě vyšší sledovanost, než teď máme. Na tomto poznatku musíme tedy ještě intenzivněji zapracovat, aby se všichni lidé nejen v Plzeňském, ale i Karlovarském kraji, kteří chtějí sledovat vysílání televize ZAK, mohli dívat,“ uvedl Viktor Nový.

A ještě dodává: „Máme i alternativu v podobě našeho vysílání na internetu. Připravujeme nové atraktivní internetové stránky, ale už i na těch stávajících je naše vysílání v plném rozsahu a zcela zdarma také dostupné, ale je logické, že diváci chtějí televizní vysílání sledovat v televizi, a to jim musíme v maximální možné míře umožnit.“

Televize ZAK navíc oslaví 15. ledna 2013 své první narozeniny v rámci samostatného vysílání a má pro diváky připraveno několik zajímavých novinek. Marcel Kotyk dodává „Připravuje nový grafický vizuál, nové atraktivní pořady o lidech z regionu a také různá vylepšení stávajícího zpravodajství. Určitě je na co se těšit a věřím, že sledovanost regionální televize ZAK bude v roce 2013 ještě více stoupat. A rád bych tímto i apeloval na naše diváky, stejně jako manažerka naší partnerské Jihočeské televize Zuzana Pecková, aby diváci volali či posílali své náměty, protože každý impuls z jejich strany je pro nás velkým přínosem.

Výzkum agentury MediaResearch v Plzeňském kraji byl realizován prostřednictvím telefonického sběru dat, metodou CATI, v období od 24. 9. do 21. 10. 2012.





Reklama




Vybrané články