Quantcast

Prima ZOOM bude v DVB-T a zřejmě i v paketech Skylink a CS Link

| redakce | tiskobrázek k článku: Prima ZOOM bude v DVB-T a zřejmě i v paketech Skylink a CS Link

Nový dokumentární kanál společnosti FTV Prima, Prima ZOOM, již získal svoji programovou pozici v celoplošném terestrickém multiplexu 3, který provozuje společnost Czech Digital Group. Prima ZOOM má vysílat také na satelitu.

"Všechny informace s předstihem zveřejníme," řekl na dotaz serveru parabola.cz bez bližších detailů k distribuci nové stanice Václav Mazánek, vedoucí oddělení PR společnosti FTV Prima.

"Pokud vím, Prima má v plánu distribuci tohoto programu přes satelit," uvedl webu parabola.cz Jaromír Glisník, předseda představenstva společnosti M77 Group. "Pokud k tomu dojde, jistě bude na našich kartách CS Link i Skylink," dodává. Stanice se může objevit v balíčku DIGITAL.

V pátek 30.11.2012 skončily některé placené programy pro zákazníky CS Link. Uvolnila se tak potřebná kapacita pro další programy. Jednu z uvolněných pozic by tak mohla obsadit Prima ZOOM. Nejpravděpodobnější je umístění na satelit Astra 3B (23,5°E), na kmitočet 12,070 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK. Zde jsou umístěny i dva stávající tématické programy FTV Prima a to Prima COOL a Prima LOVE. Programová novinka Prima ZOOM by mohla obsadit kapacitu po sportovní televizi Sport 2.

Prima ZOOM se zaměří na dokumentární seriály a filmy. Stanice bude vysílat 15 až 24 hodin denně. Po stanicích Prima Family, Prima COOL, Prima LOVE to bude v pořadí čtvrtý neplacený kanál FTV Prima.





Reklama




Vybrané články