Quantcast

Trikolor TV zlepší kvalitu ruských stanic

| redakce | tiskobrázek k článku: Trikolor TV zlepší kvalitu ruských stanic

V pondělí 3.12.2012 zlepší provozovatel ruské satelitní platformy Trikolor TV technickou kvalitu některých ruských kanálů. Nový projekt nazvaný Druhý DV multiplex bude obsahovat 8 velkých kanálů v Ruské federaci a 10 vybraných velmi populárních stanic.

Všechny stanice budou nabízeny v lepší SD kvalitě než doposud. Název Druhý DV multiplex byl zvolen zejména z důvodu, že první HD multiplex je nový paket s HD programy.

"Pokud zákazník televizních programů v HD rozlišení přepne na některý z hlavních ruských kanálů kvůli zpravodajství, povšimne si značného rozdílu v kvalitě. Aby sledování televize bylo ještě pohodlnější, rozhodli jsme se přiblížit SD kvalitu k HD u nejpopulárnějších kanálů," uvedl generální ředitel Trikolor TV, Alexander Makarov.

Běžně na jednom satelitním DVB-S2 transpondéru je v Rusku umístěno až 26 televizních stanic v SD kvalitě. Operátor Trikolor TV chce na jednom transpondéru vysílat 18 stanic. To umožní zvýšit bit rate na 3,3 Mbit/s. Očekává se, že některé z nich budou mít video bit rate až 8 Mbit/s. Dnes žádný ruský provozovatel nepoužívá MPEG-4/SD s datovým tokem vyšším než 3 Mbit/s.

Součástí nového projektu budou následující programy:

Pervyj kanal, TNT, STS, Zvezda, Peretz, NTV, Kinopokaz, Teleputeszestvija, Rossija 1, Rossija 24, Kultura, Karusel, Ru.TV, Ochotnik i rybolov, Ren TV, 5 kanal, Eda a Rossija 2.

Trikolor TV vysílá pro západní část Ruska přes kapacity satelitů Eutelsat 36A a Eutelsat 36B na pozici 36°E. Nabídka je zakódována systémem DRE Crypt.

zdroj: satkurier.pl, tele-sat.info





Reklama




Vybrané články