Quantcast

Ukrajina: Nový kanál pro děti ve třech jazycích

| redakce | tisk

Společnost Atland-SV ze Symferopolu, hlavního města autonomní republiky Krym na Ukrajině, má v úmyslu spustit satelitní kanál pro děti. Nová stanice se bude jmenovat Lale a bude vysílat ve třech jazycích: ukrajinsky, rusky a krymskotatarsky.

Stanice se zaměří na děti ve věku od 4 do 16 let. Vysílání se patrně objeví na družici Astra 4A (4,8°E), na které vysílá program ATR, patřící společnosti Atlant-SV.

Vlastní dětský kanál chce provozovatel spustit z důvodu krátkého vysílacího času pro děti na hlavní stanici ATR. Na této stanici jsou pořady pro děti 2 hodiny denně. Podle provozovatele by měly mít děti možnost sledovat vysílání kdykoliv budou mít zájem. Nová stanice Lale bude přinášet 9 hodin pořadů vlastní tvorby.

Provoz stanice Lale má být financován z reklamy a sponzoringu. Na vytvoření nového kanálu mají zájem nejenom sponzoři ale také lidí z byznysu, pro které je projekt důležitý - pokud jde o společenskou zodpovědnost a vlastenectví.

Společnost již požádala místního regulátora Národní rada pro televizní a rozhlasové vysílání o udělení licence. Pokud vše půjde podle plánu, zahájí nový kanál vysílání v dubnu.

zdroj: satkurier.pl, tele-sat.info





Reklama




Vybrané články