Quantcast

Satelitní operátor Arabsat kupuje Hellas Sat

| redakce | tisk

Arabský satelitní operátor Arabsat kupuje řeckého satelitního operátora Hellas Sat, součást řecké telekomunikační společnosti OTE. Arabsat za Hellas Sat zaplatí 157 milionů USD plus 53,4 milionů USD za hotovostní rezervy Hellas Satu.

Celkem zaplatí 208 milionů dolarů za 99,05 procent v řeckém podniku. Zbývajících 0,95 procenta akcií je v rukou původních zakladatelů.

Hellas Sat byl na prodej 2 roky a potřeba prodat aktiva OTE umocnila současná řecká ekonomická situace.

Arabsat akvizicí získá přístup k orbitální pozici 39°E, na které nyní pracuje satelit Hellas Sat 2 zhotovený společností Astrium. Družice je vybavena 30 aktivními transpondéry a je v provozu od roku 2003. Životnost kosmického aparátu je 15 let, což naznačuje, že v příštích 4 až 5 letech bude muset být nahrazen.

"Tento krok nastiňuje odhodlání Arabsatu prosazovat svůj strategický plán pro růst svých zdrojů, pokud jde o rozšíření o nové orbitální sloty a práva na nové frekvence a vstupu na nové trhy," říká Khalid A. Balkheyour, prezident a CEO Arabsatu a dodává: "V roce 2012 Arabsat předložil satelitnímu průmyslu svoji vizi přejít z regionálního působení na globální a stát se jedním z pěti satelitních operátorů do roku 2020. Tato transakce spolu s novým programem šesté generace satelitů zahrnuje návrh, výrobu a vypuštění tří nových satelitů od nynějška do roku 2016 a dokazuje, že Arabsat je na správné cestě k dosažení své vize."

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články