Quantcast

UPC DTH chystá novinku. Bude to česká Sport2 HD?

| redakce | tisk

Lucemburská mediální skupina UPC DTH patrně chystá další rozšíření programové nabídky ve vysokém rozlišení. V novém DVB-S2 multiplexu společnosti se objevila programová pozice s názvem "Test" bez audio a video PIDů.

Oficiálně zatím není jasné, co se na této pozici objeví. Může se jednat skutečně jen o interní testy ale i přípravu na zařazení dalšího programu v HD rozlišení. Tím by mohl být česko-slovenský sportovní kanál Sport2 HD, který by mohl již tento pátek 22.2.2013 zahájit pravidelné vysílání a hned v první vysílací den divákům nabídnout první porci přenosů z tenisového turnaje v excelentní obrazové a zvukové kvalitě.

Je již známo, že ze skupiny SportTV odstartuje Sport1 nebo Sport2 v HD rozlišení. Společnost Chello Central Europe zatím termín a ani program, který začne vysílat v HD rozlišení, oficiálně nepotvrdila. Šanci má zejména program Sport2, který již v programových plánech obsahuje pořady v HD rozlišení. Vysílat druhý program SportTV v HD kvalitě může být zajímavou marketingovou strategií - může pomoci rozšířit distribuci kabelových operátorů o tento program.

UPC DTH již poskytuje maďarský kanál Sport1 HD abonentům UPC Direct v Maďarsku. V Česku a na Slovensku mohou diváci získat česko-slovenskou verzi Sport2 HD a jedním z prvních šiřitelů se tak může stát platforma freeSAT, která již dříve oznámila, že chce rozšířit nabídku programů na českém a slovenském trhu.

technické parametry programové pozice "Test":

Thor 6 (0,8°W), freq. 12,034 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články