Quantcast

MTG spouští první FTA kanál v Tanzanii

| redakce | tisk

Švédská mezinárodní vysílací skupina MTG dnes oznámila spuštění svého prvního národního terestrického neplaceného kanálu v Tanzanii. Start je naplánován na druhou polovinu 2013 až začátek roku 2014.

Stanice se bude jmenovat Viasat1 a přinese širokou škálu zábavy pro celou rodinu.

Viasat1 bude vysílat kombinaci místní produkce a mezinárodních formátů, včetně národních zpráv, talk show a hudby, africké filmy a dramatické série, stejně jako hollywoodské sitcomy a filmy.

Kanál Viasat1 získal digitální pozemní licenci (DVB-T) od místního regulátora médií. MTG nyní buduje nové kanceláře, stejně jako play-out a studiové zařízení v největším městě Tanzanie - Dar-es-Salam. Čtyři největší FTA kanály v Tanzanii jsou ITV, Star TV, EATV a veřejnoprávní vysílatel TBC1.

Tanzanie se nachází ve východní Africe s populací 48 milionů lidí. JDP země v roce 2012 vzrostl o 6,5 procenta na 27,9 miliard USD a předpokládá se, že se během následujících dvou let stane jednou z nejrychleji rostoucích ekonomik na světě.

MTG již provozuje kanál Viasat1 v Ghaně, která byla založena v roce 2008 a v současné době je to druhá největší komerční televize v zemi. V pěti zemích Afriky (Tanzanie, Keňa, Uganda, Nigérie, Mozambik) MTG provozuje také placené programy Viasat History, Viasat Nature, Viasat Explorer a Viasat Crime.





Reklama




Vybrané články